Ablakjavítás

Fa ablakok és erkélyajtók javítása.

Régi fa ablakokCsak a tökéletesen záródó ablak képes ellátni a funkcióját maradéktalanul a téli hónapokban. A mai fűtési költségek miatt, a rosszul záródó ablak már nem egy apró ablakhiba, hanem fölösleges pénzkidobás is.

Fa ablakok javítása és a munkafolyamatok.

  • Illesztés

Fa ablakoknál a leggyakrabban végzett munka az illesztés, pászítás. Ez azért kell, hogy az ablak ne szoruljon, ne lógjon és ne rúgjon. Amennyiben az ablakok vagy erkélyajtók falca nem takar rá a tokra akkor azt lécezéssel szélesítjük duplungoljuk. Ez később fontos lesz a szigetelésnél.

  • Zárcsere

A legtöbbször a hagyományos kétszárnyú ablakoknál és erkélyajtóknál található (forgókampós) rugzárakat cseréljük egy újabb fajta megbízhatóan és könnyedén működő zárszerkezetre.

Ez úgy működik, hogy leszedjük a régi zárlécet felszerelünk egy új zárlécet amibe már bele van vésve az új zár és felrakjuk az új kilincset. Ezután az ellendarabokat is kicseréljük, hogy gyönyörűen záródjon az ablak.

Egyszárnyú ablakoknál a félfordító zárak vannak néha festéktől beragadva, berohadva. Ezeket is cseréljük félkilinccsel együtt. Tessauer ablakoknál többnyire a görgőszárakat cseréljük.

  • Vízvetők

A külső ablakok erkélyajtók alján található vízvetőket eszi meg a leghamarabb a nap és a víz.

Ezeket olyan fa vízvetőkre cseréljük ami lényegesen nagyobb csepegtető núttal rendelkezik. Az új vízvetőket érdemes minél hamarabb lefesteni.

  • Foltozások

Fa nyílászáróknál előfordulnak helyenkénti rohadások, lukak kiszakadt hiányos részek. Ezeket fával pótoljuk, kifoltozzuk. Festés után észre se lehet venni.

  • Betörés utáni ablak és ajtójavítások

Kiszakadt tokok zárszerkezeteknél rongálódott ajtó és ablakszárnyak néha 10-20 feszítés nyom benyomódás törött és elhajlott zárszerkezetek és ellendarabok. Hosszú aprólékos precíz munkával ezeket is helyre lehet hozni, javítani, foltozni úgy hogy a festés után semmi nem látszik.

Felújított fa ablakok Ablak egy régi polgári lakásban.

Ablakjavítás 1.1

Ablakjavítás 1.2

Ablakjavítás 2.1

Ablakjavítás 2.2

Ablakjavítás 3.1

Ablakjavítás 3.2

Ablakjavítás 4.1

Ablakjavítás 4.2